لنت های ترمز توسط برتا بنز (همسر کارل بنز مخترع اولین اتومبیل ثبت اختراع شده) در اولین سفر تاریخی با اتومبیل با مسافت طولانی در جهان در اوت 1888 اختراع شد. اولین لنت های ترمز آزبستی در سال 1908 توسط هربرت فروود توسعه یافت. اگرچه فروود اولین کسی بود که استفاده از لنت های ترمز آزبست را عملی کرد، اما خواص دفع گرما از الیاف توسط دانشمندان مختلفی ازجمله شیمی دان مشهور دکتر گویلیم پرایس، که بیشتر تحقیقات و آزمایش های خود را از کمبریج، انگلستان و مؤسسات مختلف تحت سرمایه کمبریج انجام داد، آزمایش شد.

 

لنت ترمز

بیشتر بخوانید: لنت / ترمز درام (drum) / ترمز طبلی / ترمز کفشکی

 


ساختار و عملکرد لنت ترمز


لنت های ترمز از یک ماده نسبتاً نرم اما سخت و مقاوم در برابر حرارت با ضریب اصطکاک دینامیکی بالا (و در حالت ایده آل ضریب یکسان با اصطکاک استاتیکی) تشکیل شده اند که به طورمعمول با استفاده از چسب ها با درجه حرارت بالا یا پرچ ها به پشتی فلزی جامد نصب می شوند. مونتاژ کامل (ازجمله روکش و پشت) در این حالت اغلب به عنوان لنت ترمز یا کفشک ترمز نامیده می شوند. ضریب اصطکاک دینامیکی "μ" برای اکثر لنت های ترمز معمولی معمولاً در محدوده 0.35 تا 0.42 است. این بدان معناست که نیروی 1000 نیوتونی روی لنت، نیروی ترمز نزدیک به 400 نیوتن خواهد داد. برخی از لنت های مسابقه ای وجود دارند که دارای μ بسیار بالا از 0.55 تا 0.62 با عملکرد عالی در دمای بالا هستند. این لنت ها از آهن بیشتری برخوردار هستند و معمولاً از سایر لنت های مورد استفاده در دیسک های آهن فراتر می روند. متأسفانه هیچ چیز با ارزانی داده نمی شود، و این لنت ها با μ ی بالا سریع خورده می شوند و دیسک ها را نیز با سرعت نسبتاً بالا می خورند. با این حال آن ها یک جایگزین بسیار مقرون به صرفه برای مواد خاص تر / گران تر هستند.
نوار ترمز بخشی از لنت ترمز است که در هنگام درگیری ترمز در واقع با دیسک ترمز فلزی (روتور) تماس پیدا می کند.
در یک ترمز دوچرخه معمولی به عنوان نمونه، پشتی آن می تواند پوسته فلزی باشد که پشتیبانی مکانیکی را فراهم می کند و نوار آن قسمت لاستیکی است که هنگام ترمز با رینگ چرخ تماس پیدا می کند. در بیشتر کاربردهای مدرن وسایل نقلیه سیستم از نظر مفهومی یکسان است، به جز اینکه رینگ ها با دیسک فولادی جامد (یا گاهی اوقات فلز خاص) جایگزین می شوند. علاوه بر این، یک تنگ فلزی معمولاً در مونتاژ لنت درج می شود. در هنگام فرسودگی لنت ها، تنگ با روتور تماس پیدا می کند و باعث ایجاد سروصدای آزاردهنده ای می شود که به منظور هشدار دادن به راننده مبنی بر نیاز به سرویس ترمزها است.
از آنجایی که نوار بخشی از سیستم ترمز است که انرژی جنبشی خودرو را به گرما تبدیل می کند، نوار باید بتواند از درجه حرارت بالا، ساییدگی بیش از حد (که منجر به تعویض مکرر می گردد) و یا بیرون آمدن گاز(که باعث خشک شدن و کاهش قدرت ترمز گیری می گردد) جلوگیری نماید.
آزبست کرایزوتیلی به دلیل کارایی بالای آن، غالباً جزء اجزای نوار لنت های ترمز بوده است. با این حال، مطالعاتی مانند مطالعه مؤسسه ملی بهداشت در سال 1989 نشان داد که بخش غیرمعمول بالایی از مکانیک های ترمز به بیماری مزوتلیوما پلور و صفاقی مبتلا شده اند، که هر دو مربوط به قرار گرفتن در معرض کرایزوتیل و آزبست هستند. مقامات بهداشت عمومی معمولاً استنشاق گردوغبار ترمز را توصیه نمی کنند، كریزوتیل در بسیاری از كشورهای توسعه یافته مانند استرالیا در اواخر سال 2003 ممنوع شده است و كریستوتیل به تدریج در بیشتر لنت ها و لنت های ترمز توسط سایر الیاف مانند آرامیدهای مصنوعی جایگزین شده است.

 

ساختار و عملکرد لنت ترمز

 


نگهداری از لنت ترمز


در هنگام فرسودگی آستر، قسمت پشتی یا میخ در هنگام ترمز با روتور یا درام تماس پیدا می کنند، و اغلب باعث آسیب هایی می شوند که به ماشین کاری مجدد یا تعویض درام ها یا روتورها نیاز دارند. صدای آزاردهنده ناشی از تنگ هشدار، به عنوان یک هشدار شنیداری معمولی طراحی شده است که باید لنت ها را تعویض کرد. برخی از وسایل نقلیه همچنین ممکن است دارای نشانگر سایش ترمز الکتریکی باشند. اگر نشانگر سایشی یا ساییدگی بیش ازحد طولانی نادیده گرفته شود، آسیب درام و یا روتور (معمولاً همراه با صدای ناخوشایند یا سنگ زنی ناخوشایند) همراه با ظرفیت ترمز تخریب شده همراه خواهد بود.
آستر لنت ترمز همچنین ممکن است توسط روغن یا مایع ترمز نشتی آلوده شود. علائم معمولی پچ پچ ترمز خواهد بود، که لنت ها به محض گرفتن آستر دچار ارتعاش می شوند و سطح روتور را آزاد می کنند. راه حل، تعمیر و تمیز کردن منبع آلودگی، تعویض لنت های آسیب دیده و احتمالاً همچنین روتورها در صورت آسیب دیدن باید مجدد صاف شده یا تعویض گردند.
بعضی لنت ها دارای آستر سخت تری نسبت به لنت های معمولی هستند و تمایل بیشتری جهت سایش درام و دیسک ترمز دارند. به همین دلیل، مصرف کنندگان باید اطمینان حاصل كنند كه لنت های ترمز جدید نصب شده آن ها توسط سازنده وسیله نقلیه تایید یا تهیه شده است.
لنت های ترمز همیشه باید به صورت جفت در دو طرف وسیله نقلیه تعویض شوند، زیرا ضخامت های مختلف آستر (و احتمالاً انواع مواد بکار رفته) باعث ترمز ناهموار می شود و باعث می شود وسیله نقلیه در جهت ترمز مؤثرتر کشیده شود. برای بیشتر وسایل نقلیه، تعویض لنت ها (و بنابراین آسترها) برای یک مکانیک آسان است و به حداقل ابزار و زمان نیاز دارد - آسترها به صورت مصرفی طراحی شده اند و بنابراین از قابلیت سرویس آسان برخوردار هستند. لنت های ترمز نیز تقریباً در همه جای سیستم ترمز و کلاچ وجود دارد، از ترمزهای ایمنی آسانسور گرفته تا ترمزهای دوقلو در داخل VCR. فرم و مواد غالباً متفاوت هستند، اما نحوه کار یکسان است.

 

مجموعه پارتستان با سال ها سابقه و تجربه در خصوص فروش انواع لوازم یدکی به خصوص لوازم یدکی کیا و لوازم یدکی هیوندای در کنار شما عزیزان است تا بهترین لوازم یدکی را با بهترین قیمت در اختیار شما قرار دهد برای دریافت اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

تمامی حقوق وب سایت متعلق به گروه پارتستان می باشد.

© 2018 PARTESTAN . ALL RIGHTS RESERVED